zondag 14 oktober 2018

De ark van Noach

Hallo iedereen,

Deze keer speelden we rond het verhaal van Noach.  De kleuters waren echt gefascineerd door de zondvloed, maar vooral ook door de regenboog.  En geloof het of niet, toen het verhaal net verteld was verscheen er een mooie regenboog boven het Stella Maris... Alle mondjes vielen open, ooohhhh!
We speelden het verhaal na met de 2 arken in de klas.

















Met een kartonnen bord maakten we onze eigen ark.  Schilderen, figuurtjes kleuren en uitknippen en als voorbereidende schrijfoefening de golven van de zee op de boot tekenen.
De schrijfdans Krullenbol werd ook nog eens samen met juf Isabelle geoefend en zo ontstond er op muziek een hele grote ark van Noach op ons blad.
We sorteerden de dieren in verschillende groepen : met een vacht van haren, met veren of met schubben. Niet zo makkelijk...


De dieren waren hun staartje of hun snoetje kwijt... Welke horen bij elkaar?


Er werden dieren geraden aan de hand van een beschrijving, gekeken in dierenboeken en diersoorten werden in woordstukjes gehakt.  Er kwam ook een stukje techniek aan bod door spelletjes rond 'drijven en zinken'.  Eerst ontdekten we de begrippen samen met juf in de kring en daarna probeerden we het alleen door de voorwerpen in de juiste kleur op ons blaadje te kleuren en daarbij het juiste begrip te verwoorden. En dat lukte al heel goed!



Als afsluiter stempelden we met onze vinger allemaal een kleurtje van de regenboog op de vredesduif en hingen hem op in ons stil hoekje.  En weer vielen de mondjes open, ooohhh...

Groetjes,
juf Kristel




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.