woensdag 22 september 2021

Hiep hiep hoeraaaaa!

Nog 5 keer slapen en Rikki is jarig. Wat kijken we ernaar uit zeg.


We openden ons thema met een brainstorm. Wat weten we over een verjaardag vieren? We versierden onze klas voor Rikki zijn verjaardag. 

Omdat Rikki mooi zou zijn op zijn verjaardag leerden we kettingen rijgen volgens een bepaald patroon bv rood-geel-rood-geel-rood-geel of wat moeilijker bv rood-geel-groen-rood-geel-groen...

We deden ook een spelletje met tegenstellingen. Wij zijn groot, Rikki is nog klein. Voor juf Els haar verjaardag moeten we veel kaarsjes uitblazen, voor Rikki zijn verjaardag weinig. 

We moesten de juiste ballonnen bij het juiste mannetje leggen. Ook maakten we kennis met rijmwoordjes zoeken. Juf Els las enkele verhaaltjes voor. 

We kleurden onze verjaardagskronen en knipten kaarsjes om op onze cupcake in de klas te kleven als we jarig geweest zijn. Zo zien we wie er al jarig is geweest.

Juf Els deed een poppenspel over de verjaardag van Biggie zijn mama. Biggie wou zo graag een cadeautje voor haar kopen, maar had geen centen genoeg in zijn spaarpot. Na lang nadenken, besefte hij dat een tekening maken een heel mooi cadeautje is voor zijn mama. Ze was er zeer blij mee.

In de godsdienstlesjes werkten we rond de parabel van het feest. Daarna mochten we de parabel zelf naspelen. 

Op maandag 20 september was het eindelijk zo ver. Rikki werd 4 jaar. Wat was hij in de wolken. Hij had zo lang afgeteld. We bakten wafels, zongen liedjes, dansten, maakten muziek met de muziekinstrumenten, ... Rikki genoot zichtbaar. 

Als afsluiter van de week speelden we het gezelschapsspel: bonte ballonnen. 

De foto's van dit leuke thema zijn hier te vinden: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/10yQpmMC-qHKfJEDwwYxyGgvBW81rvJnm

Groetjes
Juf Els

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.