woensdag 16 september 2020

Rikki werd 4 jaar!

Joepieee, er was er eentje jarig in onze klas! Rikki werd 4 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. 


Op donderdag 10 september begonnen we aan dit thema. We moesten leren om een ketting te maken met verschillende patronen bv rood, geel, rood, geel, ... of voor sommigen al wat moeilijker bv rood, geel, groen, rood, geel, groen, ... Rikki was heel blij met al die kettingen.

We deden een sorteerspel: wat hoort wel en wat hoort niet bij een verjaardag. Ook leerden we wat tegenstellingen zijn bv dag/nacht, zwart/wit, groot/klein, ...

Na de speeltijd brainstormden we over een verjaardag. Aan wat denk je als je het woord verjaardag hoort? Wat hoort erbij? ...

De klas werd mooi versierd met ballonnen zodat we allen uit konden kijken naar Rikki zijn verjaardag. We telden af. Op donderdag was het nog 4 keer slapen voordat we feest konden vieren. 

In de namiddag leerden we dit liedje aan


We luisterden naar het verhaal Rikki is jarig!


Op vrijdag keken we naar een poppenspel over Biggie zijn mama die jarig was. 
We mochten onze verjaardagskroon kleuren. Wat kijken we uit naar onze eigen verjaardag! 
De parabel van het feest werd verteld en later ook uitgebeeld. 

Op maandag was het dan eindelijk zo ver: Rikki zijn verjaardag. We vierden feest, zongen liedjes, dansten op muziek, ...
We maakten samen lekkere wafeltjes. Mmm, heerlijk was dat!



Op dinsdag gingen we voor de eerste keer samen naar de bibliotheek. We mochten er elk een boekje kiezen en luisterden naar een verhaal over een draak. 
In het terugkeren waren de kleuters heel benieuwd naar dat grote gebouw in de Willem de Roolaan. Ze kenden het niet. We gingen binnen in de kerk en bewonderden wat er allemaal te zien was bv beelden, glasramen, altaar, ... We staken ook een kaarsje aan. 

Na de speeltijd mochten we knippen op een lijntje. Dit worden de kaarsjes op onze cupcake. Zo weten we hoeveel jaar we worden. We deden ook nog wat taalspelletjes zoals onze naam klappen bv Lau-ra (2x klappen).
In de namiddag konden we fietsen met de fietsjes vanop school. Het was warm weer en de juf maakte ons nat met een waterpistool.

Als afsluiter van ons thema bekeken we nog enkele filmpjes in thema.

Lieve groetjes, de kleuters en juf Els




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.